Sirdal vgs. er (ennå) en ung skole. Vi startet opp i nåværende lokaler i august 1986 som en filial under Trellebakken Gymnas. Da hadde vi i ett år leid lokaler hos Sirdal sentralskole. Det første året i eget bygg hadde vi 2 klasser; Grunnkurs og VK I Idrettsfag.

Høsten 1987 frigjorde vi oss fra Trellebakken og ble en selvstendig videregående skole.

Vi vokste raskt og snart ble det klart at vi hadde behov for å utvide arealet. Høsten 1991 sto en helt ny fløy ferdig.  Vi fikk 2 paralleller, idrettsfag og allmennfag og antall klasser økte etter hvert fra 3 til 6.

Sirdal vgs. tilbydde blant annet reiseliv, matematikk, biologi og fysikk som studieretningsfag innen allmennfag. På det meste hadde vi 155 elever ved skolen.

I dag tilbyr vi idrettsfag og fokuserer (spesielt) på at elevene skal fullføre og bestå sin 3-årige utdanning hos oss, samtidig som de utvikler seg på en best mulig måte innen sin idrett.

Selv om vi er unge er vi godt etablert som skole og som en seriøs aktør innen utvikling av idrettsutøvere innen skiskyting, langrenn og fotball. Vi treffer på tidligere elever som aktive utøvere, trenere og som sentrale personer i det store hjelpeapparatet som finnes i idrettsnorge.

Vi tror idrettsnorge har behov for vår kompetanse også i årene framover.