Vi søker langrennstrener

Sirdal ski langrenn er et Team for junior og seniorløpere med tilknytning til Sirdal videregående skole. I sesongen 2021/22 vil teamet bestå av 14-17 juniorløpere.

Det er nå ledig jobb fra 1. august 2021. I første omgang gjelder stillingen sesongen 2021/22, med muligheter for forlengelse.

Teamet har 3 – 4 fellestreninger per uke. Disse treningene supplerer de ukentlige øktene utøverne har i Toppidrett Langrenn ved Sirdal VGS. Som trener har du ansvar for planlegging og gjennomføring av alle disse øktene.
Det er ca. 1 treningssamling per måned frem til konkurransesesongen.
Som trener vil du administrere og lede et solid støtteapparat som blant annet tilbyr full smøreservice, sekundering osv. i forbindelse med Norges Cup og NM.

Vårt mål er å gi best mulig utvikling for alle løperne ut fra deres forutsetninger.

Som ansatt vil du være i ett trenerteam i langrenn og skiskyting tilknytta Sirdal vgs. Stillingen rapporterer til Sportssjef Roger Grubben.

• Utvikle en prestasjonskultur der alle bidrar.
  • Treningsfaglig oppfølging av løperne.
  • Helhetlig ansvar for planlegging og gjennomføring av fellestreninger på dagtid, kveldstid og helger.
  • Planlegging og gjennomføring av samlinger og norgescup i samarbeid styret i Sirdal Ski langrenn.
  • Koordinering av og samarbeid med smørere og annet støtteapparat.
  • Være en pådriver i rekruttering av nye elever til Sirdal vgs.
  • Kommunikasjon internt og ekstern i valgte informasjonskanaler.
  • Bidra i aktiviteter tilknyttet teamets sponsorer.

• Idrettsfaglig utdannelse og kompetanse.
  • Trenererfaring, helst på juniorløpere.
  • God kjennskap til NSF’s treningsfilosofi.
  • Erfaring fra teamarbeid.
  • Gode lederegenskaper og sterk gjennomføringsevne.
  • Gjerne erfaring som aktiv utøver.
  • Førerkort klasse D1/D1E er ønskelig. Det gis støtte til å ta sertifikat for minibuss.

Utdanningsnivå

• Høgskole / Universitet.
  • Trenerløypa til NSF.
  • Ønskelig med undervisningskompetanse på idrettsfag.

Personlige egenskaper

• Være engasjerende og kunne motivere.
  • Selvstendig og strukturert, være en samlende person.
  • Gode kommunikasjonsevner.
  • Høy arbeidskapasitet.

Sirdal Ski har tilhørighet på Tonstad i Sirdal, og jobben vil i det daglige være knyttet opp mot Sirdal vgs.

Det må påregnes betydelig reisevirksomhet i forbindelse med samlinger og renn.

Vi tilbyr:

• Arbeid i et tradisjonsrikt team med dyktige trenerkollegaer og ambisiøse utøvere.
  • Inntil 100 % stilling for søkere med kvalifisert utdannelse innen idrett
  • Lønn etter avtale

Søknadsfrist:                      Fredag 14.mai 2021

Søknad sendes til:            roger.grubben@sirdal.vgs.no