Vi gratulerer Andreas med VM-gull!

Andreas Aas tok VM-gull i stafett  junior-vm i Soldier Hollow i USA.

Andreas Aas med gullmedalje fra VM - Klikk for stort bildeAndreas Aas med gullmedalje fra VM Sirdal vgs  Andreas Aas er elev i 3. klasse ved Sirdal vgs og konkurrerer for Sirdal Ski Skiskyting. Han har hatt en flott sesong, og kvalifiserte seg til junior-vm i Soldier Hollow i USA i februar/mars i år.

På normaldistansen tok han en flott 4. plass, og etter skuffende skyting på sprint og jaktstart, var han med og tok gull for Norge på stafetten. Han gikk en super etappe og med kun ett ekstraskudd på hver skyting knappet han inn noen sekunder på Italia som ledet på det tidspunktet.

Vi tok en liten prat med Andreas like før han på ny måtte pakke kofferten for avreise til NM i Brumunddal.

Hva var den største opplevelsen i junior-VM?

Det var helt klart stafetten. Stort å vinne gull sammen med de andre på laget.

Hva er grunnen til at du har blitt så god?

Jeg har trent godt, og trent med overskudd slik at det har blitt kvalitet i treningen.

Hva kjennetegner miljøet ved Sirdal vgs.

Det er en god gjeng, og folk er gira på å trene. Og så har vi det gøy på trening.