Renate Bergset Tjetland gikk i dag inn til en imponerende 12. plass i sin første senior sprint noensinne. Renate er første års senior og gikk 3 år på toppidrett langrenn ved Sirdal Videregående skole.

Renate gikk i dag en solid sprint og fikk vist seg frem fra en meget god side. Ålgårdjenta som de 4 siste årene har bodd og trent på Tonstad, samtidig som hun har gått toppidrett langrenn ved Sirdal vgs, imponerte stort under dagens norgescup på Gålå. Renate fløy inn til en 12. plass og fikk med det gode svar på at hun er på rett vei og absolutt har noe i toppen av norsk kvinnelangrenn å gjøre. I tillegg kan vi nevne at hun var nummer 6 i U-23 klassen, det er sterkt!

Renate hadde ett meget godt første år ved skolen, men ble dessverre hemmet av sjukdom og skader de påfølgene to årene. Det siste året hun var tilknyttet skolen brukte hun på å trene seg opp igjen til å igjen kunne hevde seg i toppen av norsk langrenn. Det kan det virkelig se ut som om hun lyktes med!

Renate går fortsatt for Sirdal Ski langrenn og bruker treneren ved Sirdal vgs. som sin personlige trener, men selv har hun flyttet til Lillehammer for å studere idrett og prøve lykken der noen år. Renate var ett stort forbilde for mange av våre elever i den perioden hun var elev hos oss og det er hun fortsatt. Hun var for ikke mange dagene siden med skolen på treningssamling på Austlid og delte sine erfaringer og tips med våre yngre utøvere. En meget god ambassadør for skolen og langrennsporten. Akkurat slik som vi ønsker våre elever skal fremstå. Jordnære, ydmyke og alltid villige til og hjelpe andre opp og frem.

Vi er kjempestolte av å ha en så flott ambassadør for skolen vår og ønsker Renate lykke til med morgendagens 5 km skøyting. Vi heier hele veien til mål og er stolte uansett!

av Stø, Lise, publisert 28. november 2014 | Skriv ut siden