Vi har vært stille i skiskytterleiren i det siste. Vi har allikevel fått brukt tiden godt. Vi har trent masse. Det har vært lite snø i området som mange andre plasser i landet, men vi har hatt utrolig gode forhold på Tjørhom som ligger under en halvtime fra skolen. Der har det lavet ned med snø og vi har fått kost oss ordentlig der de siste ukene.

Siden sist har vi jaggu rukket å få en Norgesmester på skolen. Det er jo ikke lite bare det. Og det var fortjent. Det er vel få som har løpt flere timer i skauen på Tonstad de siste 3 årene, eller staket flere mil oppover dalen enn denne karen. Det måtte i så fall være brødrene, men de er jo ikke her lenger så jeg tror jaggu han slår dem også. Gutten har jobba og slitt, trent hardt og ærlig i hele år. Han var skuffa i Brumunddal når det ikke gikk veien, men børstet av seg støvet, fast bestemt på å reise seg igjen. Gutten vi snakker om går i gul trøye om dagen og leder med det norgescupen sammenlagt. Eller det vil si på papiret. Litt som Tora og Kaisa som kjempet om seieren i total verdenscupen i kollen i helga som var. Vår mann er egentlig 1 poeng bak Isak Flo Bødal når vi stryker 3 renn. 1 fattig poeng. Det er ikke mye, her er det duket for en skikkelig thriller avslutning på Voss!!

Mannen vi snakker om er som dere sikkert har skjønt for lenge siden, Lars Aasheim Svaland. Lars er Norgesmester i fellesstart sesongen 2013/14! Lars gikk ut fra siste skyting som nummer 3 og avgjorde hele greia i siste bakken inn til mål. Den bakken hadde blitt for hard selv for Northug. For alle som har sett Lars rykke vet at når Lars rykker, da rømmer fantomet. Lars rykka og kontrollerte inn seieren og kan titulere seg som norgesmester i menn 19 år, det herrens år 2014. GRATULERER LARS!

For skolen sin del var det også utrolig moro at vi hadde 4 gutter i menn 19 som skjøt om medaljen på siste stående under denne fellesstarten. Vi hadde Stian Gilberg på skive 3, Anders Brekke Nilsen på skive 5, Lars Aasheim Svaland på skive 6 og Jon Nikolai Ims Skåland på skive 9. Det er sterkt fra en ut skremt gjeng fra bygda langt der nedi sør.

Neste punkt på programmet nå blir Voss hvor det arrangeres fellesstart som avslutning i Norgescupen og hvor Isak og Lars altså skal gjøre opp mann mot mann om hvem som vinner Norgescupen sammenlagt. Vi har tro på vår mann. Han er hard, han er kald og han er definitivt best når det gjelder! 

av Thomas Åbø, publisert 24. mars 2014 | Skriv ut siden