Marte Olsbu
Foto: Roger Grubben

Foto: Roger Grubben

Marte Olsbu gikk seg opp fra 43 plass fra sprinten, til en imponerende 11 plass på jaktstarten i Kontiolahti på søndag. Selv om Marte kan skilte med en 10 plass fra spinten i Pokljuka for en drøy uke siden, var nok dette en ennå større prestasjon i vanskelige forhold. Lars Helge Birkeland imponerte allerede lørdag med en 10 plass, og benyttet søndagen til å gå inn til en 4 plass og karrierebeste.

Vi ved Sirdal VGS er selvfølgelig veldig stolte av våre tidligere elever! Det er jo ikke så lenge siden de gikk ut herfra heller... Så, her kunne det stått en del historier og forklaringer, på hvorfor akkurat disse to utøverne er i ferd med å klatre mot den høyeste delen av toppidrettsstigen. Det kunne vært poengtert med STOR skrift, at Sirdal VGS hadde 2 tidligere elever av 12 norske utøvere på start i Kontiolahti.

I stedet skal vi glede dem som trykte på "les mer" knappen med et spørsmål...

De har, som både begge de to og vi vet, ennå noen trinn igjen - som blir utrolig spennende å se om de klarer å ta. Samtidig hadde begge disse to unge utøverne - ingen plasseringer blant de 10 beste på hovedlandsrenn før de kom til Sirdal som VGS elever.

Spørsmålet er: HVORFOR har disse to utøverne nådd dette nivået?

DET er det viktig å reflektere en del over. Både for dagens og morgendagens elever... 

av Grubben, Roger, publisert 17. mars 2014 | Skriv ut siden

Lars Helgeog Marte

Lars Helgeog Marte

Lars Helgeog Marte
Lars Helge Birkeland

Lars Helge Birkeland

Lars Helge Birkeland
Marte Olsbu

Marte Olsbu

Marte Olsbu