2. klasse er på kanotur til Gyland. Inntil vi mottar rapport fra turen får vi kose oss med noen bilder vi har mottatt. Og her er rapporten fra klassen:

Klassetur til Gyland
Mandag morgen møtte 23 spente elever på parkeringsplassen utenfor skolen. Klassen var blitt delt opp i fire grupper etter hva de skulle ha ansvar for. Allerede nå var det meste forarbeidet gjort, maten var kjøpt inn og gjort klar. Utstyrsgruppen hadde funnet fram øks, sag, flere gryter og diverse camp redskaper. Kanoene ble lastet opp på hengeren, og snart var Sirdal VG1 på vei til Gyland. Da vi ankom Gyland stod kanovelting for tur. To og to elever padlet ut og prøvde kamerat-redning. Kristian og Jan Ove stod på land og observerte. Alle gjorde en god innsats og kom seg inn til land igjen. Vi pakket kanoene og satte kursen mot øya der vi skulle overnatte. Det tok 10 min fra stranden til øya vi sov på for natten. Garn ble satt ut på vei bort.
Da vi kom ut på øya, begynte vi å sette opp lavvoene og tenne bålet. Det ble raskt tid til å gjøre det man hadde lyst til. Og det var mulighet for fiske, padle i kano, hogge ved eller bare slappe av. Etter noen timer med fritidsaktiviteter og kos, var det klart for et herrens måltid. Taco sto på menyen og alle var blide å fornøyde. Med fulle mager startet dagens underholdning, det var en natursti med 6 aktiviteter. Etterfulgt av en semifinale og i finalen var det konkurranse med kano padling. Lars og Margit stakk av med seieren.
Det ble en fin kveld og flere av guttene lå under stjernene i sovepose ved bålet. Espen holdt gang på bålet hele natten og gjorde morgningen varm og god. Garnene ble hentet og fangsten var grei. Det ble en god og kristen frokost med fisk og brød.
Teltene ble pakket ned og vi padlet tilbake til land.
Fin tur!

av Gauthun, Nils Inge, publisert 26. august 2014 | Skriv ut siden