I Sirdal er vi så heldige at vi har mange flinke idrettsjenter, og ekstra stas er det når vi kan samle alle jentene til felles økter på tvers av idrettene.

Jenteprosjektet er ett samarbeid mellom Sirdal videregående skole, Norges skiskytterforbund og Sunn jenteidrett. Prosjektet dreier seg som sagt i hovedsak om å drive skadeforebyggende trening som også fører til sterkere jenter, som på sikt vil bli mer robuste å tåle mer trening. I det lange løp håper vi dette fører til mindre frafall i Norsk kvinneskiskyting og at vi vil få gleden av å oppleve store idrettsprestasjoner fra Norske skiskytterjenter også i fremtiden. Prosjektleder for prosjektet er trener og lærer ved sirdal videregående skole, Thomas Åbø og fagansvarlig er Norges skiskytterforbunds fysioterapeut Helge Eriksen.

På kveldens økt var også fotballjentene med, og de hadde absolutt noe å komme med. Det er ikke alle som greier å slå hjul på en bom som er en meter over bakken. Vi syns det er positivt å trene sammen med utøvere på tvers av idrettene. Dette bryter litt opp i en ofte litt for monoton treningshverdag og gir jentene muligheten til og bli enda bedre kjent og kanskje knytte sterkere bånd seg i mellom. Det er utrolig positivt å kunne være sammen på slike økter å det er ingen tvil om at begge idretter har noe å lære av hverandre å bringer mange ulike, morsomme og utviklende egenskaper inn i en slik type økt.

Ski og fotball jentene kommer nå i utgangspunktet til og ha en slik felles økt i uka frem til jul. Starten var hvertfall bra og vi gleder oss til fortsettelsen. 

av Stø, Lise, publisert 25. november 2014 | Skriv ut siden