Fra elevene i 3. klasse har vi mottatt følgende rapport fra turen:

Mandag kl. 10 møttes hele klassen utenfor skolen. Diverse utstyr ble pakket og med en liten forsinkelse satte vi avgårde mot Øvre-Sirdal i 11 tida. En buss fraktet to grupper a 5 stk til Fidjeland og Haugen, mens den tredje og siste gruppa ble fraktet til Fiskebudalen. Dette var startstedene for turen. Gruppevis skulle disse gå sammen til et avmerket punkt på kartet, der vi skulle slå leir for natten. Alle 3 gruppene kom fram med en halvtimes mellomrom og i løpet av de første timene på leirplassen, var både lavvo og gapahuk satt opp. Etter hvert fikk de ulike gruppene fyr på bålet og da klokken nærmet seg 16, var de fleste i gang med middagen, hvor både pizza, pølser og ris og kylling ble servert.

Etter måltidet fyrte vi opp et felles bål, hvor de fleste satt og varmet seg, mens noen andre prøvde fiskelykken ved det lille vannet som lå rett nedenfor leiren. Lykken inntraff, hele 2 ørreter ble fisket opp og lagt på bålet. Etter hvert meldte mørket sitt framskritt og de fleste trakk tilbake til leirene sine. Spesielt var det viktig å holde fyr i bålet for dem som lå ute i gapahuken. Det var nemlig tykk frost da vi våknet til liv kl. 5 om morgenen.

Frokosten ble etter hvert inntatt, enten som pølser, pannekaker eller brød, med stort hell. Da klokken nærmet seg 13 var det meste pakket og klart for reisen tilbake til Tonstad.

Alle sa seg svært fornøyde med turen!

av Gauthun, Nils Inge, publisert 23. september 2014 | Skriv ut siden